logo

Kleurenschema: blauw - grijs


Padvindertje Evert

Welp van negen jaar oud (1986)

Als kind ben ik welp en verkenner geweest bij de Wormingers groep in Apeldoorn. Later heb ik twee jaar leiding gedaan bij de welpen van de Buys Ballot groep in Epe/Heerde. Op dit moment ben ik lid van de landelijke Explo stam, die zich richt op buitensport voor volwassenen: www.explostam.com

installatie bij de verkenners

Het ontstaan van Scouting

Lord Baden-Powell of GilwellIn 1903 schreef de Britse generaal Lord Baden-Powell of Gilwell het boek Aids to Scouting. Het boek was bedoeld voor verkenners in het leger. Hij had ervaring opgedaan in Afrika in de strijd tegen de Zulu's, de Ashanti en de Matabele. De krijgers noemden hem Impessa, de wolf die nooit slaapt. 

Ook veel jongens kochten het boek en gingen Scout spelen. Lord Baden-Powell schreef in 1907 het boek Scouting for Boys speciaal voor jongens. Ook ondernam hij een experiment door met 21 jongens een kamp op een eiland aan de Engelse zuidkust te houden. Zijn boek Scouting for Boys werd in 1908 gepubliceerd en in werd meteen een succes.

Baden-Powell and Count Paul Teleki at the 4th World Jamboree at Godollo, Hungary, 1933.In datzelfde jaar wordt Scouting voor meisjes opgericht in Londen. De oprichtster is Lady Baden-Powell.

Lord Baden-Powell maakte veel reizen en stimuleerde het opzetten van Scouting in alle werelddelen. In 1937 opende Koningin Wilhelmina het vijfde Wereld Jamboree in Vogelenzang. Zo'n 27.000 Scouts uit 54 landen waren daar aanwezig.

Wil je meer weten over Scouting? Hier zijn een paar goede sites:

Nederlands Scoutpedia (TIP)

Nederlands Scoutshop

Nederlands Scouting Nederland

Nederlands ExploStam

UK & USA Baden-Powell, Chief Scout of the World

UK & USA Boy Scouts of America - BSA - National Council