logo

Kleurenschema: blauw - grijs


Studie

Naast een parttime baan heb ik twee masters weten af te ronden: politicologie en medische informatiekunde.

studieschema

Medische Informatiekunde

In het kort: de toepassing van informatica in een klinische omgeving. Of ook wel het gebruik van computers bij biomedisch onderzoek. Ik volg momenteel een master bij het AMC (Amsterdam Medisch Centrum) van de UvA (Universiteit van Amsterdam). In Leiden heb ik een aantal blokken geneeskunde gevolgd bij het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum). Ook deed ik in Leiden de propedeuse informatica bij het LIACS (Leiden Institute of Advanced Computer Science).

De motivatie volgt uit mijn sterke interesse voor computer science en mijn interesse voor medische en biologische onderwerpen. De studie heeft ook een erg hoge toepasbaarheid en is voor de samenleving zeer relevant. Hierbij moet gedacht worden aan beroepen in de ICT, de medische wereld en het onderzoek.

Is [ ∃φ ¬P(φ) ∧ ¬∃φ ¬P(φ) ] mogelijk?

Politieke Wetenschappen

Via de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden volg ik momenteel een masteropleiding politicologie.

Waarom politicologie?

Ik heb voor hiervoor gekozen omdat deze studie lekker breed is. Je krijgt te maken met recht, psychologie, de media, politieke filosofie, internationale betrekkingen, statistiek, economie, bestuurskunde, en noem maar op. Het centrale thema is het bestuderen van de politiek. Eigenlijk heeft alles wat je op de voorpagina's van de kranten leest veel met politiek te maken.

Wat kun je ermee?

Nou, dat was voor mij niet zo'n belangrijke vraag want ik werk toch al als ICT-er. Dus een sterke interesse en het vooruitzicht van een brede academische vorming speelden een grotere rol bij het kiezen voor politicologie. De bachelor geeft, samen met eventuele pre-masters, ook toegang tot andere masters.

Resultaten

Zie daarvoor mijn andere website: http://www.evertmouw.nl/cv.php