logo

Kleurenschema: blauw - grijs


politieke positie

Mijn politieke positie kan zich overal bevinden, afhankelijk van de lol die ik met mijn discussiepartners wil hebben. Maar mijn echte ik beschouwt zichzelf als economisch rechts, met veel vrijheid voor het individu en als compensatie enige vorm van nationale en cultureel-etnische samenhang. Hieronder zie je een paar plaatjes van politieke tests, die ik eerlijk heb ingevuld.

Het valt je misschien op dat de politieke positie niet simpel langs een links-rechts lijn geplaatst wordt maar dat er een tweedimensionaal model gebruikt wordt. Het onderscheid tussen "links" en "rechts" is gewoon te simpel om iemands politieke positie te omschrijven, en zelfs met twee dimensies krijg je nog niet altijd een accuraat beeld.

The Political Compass

Een bekende test is The Political Compass. Op dat kompas scoor ik heel erg neutraal. Het testresultaat op 2012-12-10:

grafiek

Political Matrix

Volgens de Political Matrix ben ik een aanhanger van het "Conservative NeoLiberalism". Testresultaat op 2005-10-08: results_political_matrix.pdf

World's Smallest Political Quiz

Ook de World's Smallest Political Quiz wijst uit dat ik libertijns zou zijn. Testresultaat op 2005-10-12: result_smallest_quiz.pdf en hieronder de grafiek:

grafiek

Political Brew

En dan is er nog de political brew met hun political gauge test. Op 2005-10-09 deed ik die test en dit was het resultaat:

testresultaat

Kieskompas

Het KiesKompas is ook een bekende. Deze eerste uitslag is van 2006-11-05. Daaronder staat de uitslag van 2010-05-08.

kieskompas

kieskompas

Echt leuk is de StomWijzer.

stomwijzer

Wereldbeeld

En als je dit leuk vind, kijk dan ook even bij de test van mijn wereldbeeld.